У Крагујевцу организована обука за персоналне асистенте

Центар за самостални живот особа са инвалидитетом организовао је тродневну обуку за персоналне асистенте која је окупила учеснике из Београда, Чачка и Крагујевца.

Обука је организована у оквиру спровођења улуге Персоналне асистенције за шта је град Крагујевац ове године издвоjио три и по милиона динара.

Обука за персоналне асистенте, коју је организовао Центар за самостални живот особа са инвалидитетом, окупила је 11 учесника из Крагујевца, Чачка и Београда.

Обуку, која је обавезна за све који се баве овим послом, похађају и они који желе да се упознају са радом персоналног асистента и на тај начин дођу до запослења.

Центар за самостални живот особа са инвалидитетом је акредитована организација код Републичког завода за социјалну заштиту за споровођење обуке.

Циљ је развијање неопходних знања и вештина за обављање послова персоналне асистенције ради обезбеђивањa квалитетне услуге особама са инвалидитетом.

Обука је организована у оквиру спровођења услуге персоналне асистенције коју суфинансира локална самоуправа.

За ову намену и рад осам персоналних асистената из градског буџета је, за ову годину, издвојено три и по милиона динара.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.