У Крагујевцу отворене зелене пијаце

У складу са донетим одлукама Владе Републике Србије у вези са ублажавањем одређених мера за спречавање ширења корона вируса, Јавно комунално предузеће “Шумадија Крагујевац“ отворило је зелене пијаце “Бубањ“, “Станово“, “Бресница“ и Кванташку пијацу.Од сутра са радом почињу и зелене пијаце “Аеродром“ и “Ердоглија“. Зелена пијаца “Центар“ остаје и даље затворена.

Зелене пијаце, на отвореном и затвореном простору поново раде, уз обавезну примену свих мера заштите.

Радно време пијаца је од 7 до 15 часова.

Крагујевчани које смо затекли на пијацама кажу да им отварање зелених пијаца пуно значи, јер су стекли навику да воће и поврће купују директно од произвођача пољопривредних производа на пијачним тезгама.

Пијаце у крагујевачким насељима које су данас отворене биле су полупразне или празне, без продаваца пољопривредних производа.

Разлог треба тражити у томе да пољопривредни произвођачи нису стигли да уберу своје плодове и сезонску робу изложе на пијачним тезгама.

Куповина и продаја на крагујевачким пијацама организована је уз све превентивне мере заштите.

Сваки продавац, али и купац у обавези је да носи заштитну маску и рукавице.

Ограничен је број особа, тако да на једној тезги може бити један продавац и по један купац, што значи да је поштовање социјалне дистанце, као основне мере заштите неопходно.

Купци ће морати да држе дистанцу од два метра.

Дезинфекционо средство биће постављено испред улаза у сваку пијацу, а обавеза је и пијачних продаваца и купаца да поштују прописане мере заштите.

Извештава новинарка Зорица Савић Ранковић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *