У Крагујевцу почела са радом Ординација спортске медицине

У савремено опремљеном простору зграде Института Факултета медицинских наука Универзитета у Крагујевцу, почела је са радом Ординација спортске медицине.

Лекари специјалисти спортске медицине са овог факултета, уз асистенцију искусних колега из Београда, обавили су прве спортске прегледе за млађе категорије женске рукометне репрезентације.

Решење Министарства здравља о регистрацији нове здравствене делатности стигло је крајем маја, али су претходиле обимне припреме како у делу сређивања и опремања простора у згради тако и у набавци најсавременије опреме.

Поред спортиста, прегледе могу обавити и сви рекреативци, а према речима проф. др Владимира Јаковљевића, декана Факултета препоручује се да то ураде и сви они који се баве физичком активношћу која често може да буде и јако терапијско средство уколико је дозирано на прави начин.

Ординација спортске медицине поседује најбољу и најсавременију опрему за ову врсту прегледа, тако да се овде може обавити изузетно добра процена физичког статуса како спортиста тако и рекреативаца, али и болесних људи.

Правилан начин исхране, здрава физичка активност и добар сан најважнији је за оне који желе да се баве спортом.

Ординација спортске медицине налази се у кругу Универзитетског клиничког центра Крагујевац, у згради Института Факултета медицинских наука где је и наставно-научна база.

У току су преговори са неколико крагујевачких клубова, па се с разлогом очекује и озваничење сарадње са Фудбалским клубом Раднички и крагујевачким ватерполистима.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *