У Крагујевцу потписивање „Споразума са народом“

У Крагујевцу је организовано јавно потписивање “Споразума са народом”.

Савез за Србију Крагујевац, сачињен од Демократске странке, покрета Двери, Народне странке и Покрета за наш град, кроз Споразум залажу се за уједињене са грађанима како би заједничким снагама извршили друштвене промене, кажу активиси који су код Зеленгоре прикупљали потписе.

Председник Градског одбора Демократске странке, Иван Дубљанин, изјавио је за Телевизију Крагујевац да се идеја о Споразуму са народом родила због жеље да се промени владајући режим.

Дубљанин напомиње да је превише било обећања и да овај Споразум управо чини супротно. Он обавезује, не само грађане, већ и политичке странке.

У уговору стоји да странке морају дефинисати праведне услове и дати грађанима слободну вољу, без манипулација.

Дубљанин напомиње да уколико режим распише изборе под оваквим политичким околностима, Савез на њих неће изаћи.

Разлике међу странкама које сачињавају Савез постоје и тога су свесни и грађани, оценио је Иван Дубљанин.

Међутим, масовност грађана уједињених на протестима говори о томе да су разлике мање важне, а да је много важније да се аутократски режим скине са политичке сцене, каже Дубљанин.

Извештава новинарка РТК Јелена Јовановић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *