У Крагујевцу представљен најсавременији систем селекције људских ресурса

Регионална агенција за економски развој Шумадије и Поморавља у сарадњи са СБС консалтингом, организовала је бесплатну презентацију намењену директорима компанија и ХR специјалистима, на којој је предствљен најсавременији систем селекције људских ресурса.

Присутни су сазнали како се процењују и мере вишеструке интелигенције, карактерне врлине и интелектуална снага кандидата за посао, јер је људски фактор најважнији чинилац успеха једне компаније. Презентација је одржана у галерији „Ђура Јакшић“.

Презентацију је водио Небојша Царић, независни консултант који је искуство на пољу селекције људских ресурса више од двадесет година стицао у Калифорнији.

У областима менаџмента био је ангажован у 22 земље света, а током тридесетогодишње консултантске каријере одржао је више од 400 обука и семинара из области менаџмента, људских ресурса за различите приватне и државне организације.

Заинтересованим предузетницима односно директорима шумадијских компанија говорио је о томе да успех било ког тима и било које организације доминантно зависи од критичне масе квалитетних људи на кључним позицијама.

Свеобухватни систем за селекцију, избор и распоређивање кандидата потребан је сваком предузеће у пракси.

Свака организација има периодичне потребе да прима, распоређује, усавршава, унапређује своје сараднике.

Власницима фирми и менаџерима су потребне информације и адекватна знања за привлачење кандидата.

У Србији се још увек не примењује већина ових правила успеха.

Свеобухватан систем за селекцију ослања се на 5 генералних група људских особина: вишеструке интелигенције, карактерне врлине, интелектуалну снагу, комуникационе и тимске карактеристике.

Многи се слажу да су људски ресурси најважнији капитал сваке организације, а распоред људи на права места доноси успех и фирми и појединцу.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.