У Крагујевцу представљена Повељa о родној равноправности на локалном нивоу

Повељa о родној равноправности на локалном нивоу представљена је данас у Крагујевцу, у оквиру пројекта „Право на равноправност између мушкараца и жена као кључ друштвеног успеха града Крагујевца“.

Пројекат је реализован уз подршку Владе Швајцарске, а у партнерству са Домом здравља, Црвеним крстом, Центром за социјални рад и Центром за развој услуга социјалне заштите „Кнегиња Љубица“.

Циљ пројекта је едукација и информисаност младих ради подизања свести о родној равноправности, очувању и унапређењу здравља и превенцији родно заснованог насиља.

Родна равноправност подразумева да мушкарци и жене имају једнаке услове за остваривање људских права и оних која доприносе културном, политичком, економском, социјалном и националном напретку.

Пројекат „Право на равноправност између мушкараца и жена као кључ друштвеног успеха града Крагујевца“, реализован је уз подршку програма „Swiss Pro“, који финансира Блада Швајцарске.

Механизми за родну равноправност на локалном нивоу даће значајан допринос повећању свести о овом питању.

Извештава новинарка РТK Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *