У Крагујевцу представљене пензионерске картице

За пензионерске картице нове генерације до сада се пријавило 570 хиљада пензионера.

Њеним коришћењем, при плаћању производа и услуга, старији грађани моћи ће да искористе и различите погодности и бенефите и тако направе уштеде у кућном буџету.

У Пешачкој зони у Крагујевцу данас је организована јавна промоција пријава за пензионерске картице, где су заинтересовани грађани могли да добију све потребне информације.

Картице ће бити активне од октобра.

У свим филијалама Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање и на сајту 15. марта почело је пријављивање за пензионерске картице.

Тај документ треба да омогући попусте у продавницама, ресторанима, бањама, салонима, повољније здравствене прегледе, бесплатан улаз у поједине установе културе.

Већина пензионера каже да су било какви попусти добродошли, јер значе уштеду у кућном буџету.

Пријаву пензионера паралелно прати и јавни позив установама, компанијама и фирмама које желе да дају попусте старијим грађанима.

До сада се пријавило 300 фирми, а списак пружалаца услуга биће објавњен на сајту ПИО фонда. До сада су се пријавли велики трговински ланци и привредна компаније из читаве Србије, а бенефити су комбиновани и има их и на локалном и на националном нивоу.

Број од преко пола милиона пријављених пензионера потврђује да је иницијатива била права, каже Реља Огњеновић, директор Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање.

Картице ће моћи да се преузму у филијалама Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање када буду завршене.

Пензионери ће имати попуст на робу и услуге, али ће моћи и да сакупљају бодове за које ће добити поклоне или умањење рачуна.

Не постоји могућност замене попуста или бодова за новац, као ни пренос бенефита на другу особу.

Градоначелник Никола Дашић каже да је поред великог интересовања крагујевачких пензионера, пензионерска картица одлично прихваћена и код локалне привреде, па се списак привредних субјеката константно шири.

Јавној промоцији пријава за пензионерске картице претходило је потписивање споразума директорке крагујевачке Филијале ПИО Фонда Ирене Ђорђевић са директорима пет јавних предузећа и девет предузетника, који су тиме постали партнери на пројекту Пензионерске картице. 

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *