У Крагујевцу рођене прве две бебе из одмрзнутих ембриона

У Србији се све већи број парова суочава са пробемом неплодности, а биомедицински потпомогнута оплодња за њих је једина прилика да се остваре као родитељи.

У Универзитетском клиничком центру у Крагујевцу у последње две године, захваљујући техникама репродуктивне медицине, рођено је 30 беба, а на свет су дошле и прве две бебе из одмрзнутих ембриона.

Наша мала суграђанка Даница једна је од прве две бебе које су у крагујевачком породилишту рођене из одмрзнутих ембриона.

Њена мајка, 43-огодишња Марија Вујичић, каже да је крио-ембриотрансфер у Центру за биомедицински потпомогнуту оплодњу урађен прошле године у ово време и да је била сигурна у успешност тог процеса.

Паровима који се налазе у сличној ситуацији поручује да не одустају.

Квалитет ембриона један је од основних предуслова за зачеће овом методом.

Процес вантелесне оплодље у Универзитетском клиничком центру у Крагујевцу, током пандемије корона вируса, одвија се уз посебне мере заштите

За две године рада крагујевачког Центра за биомедицински потпомогнуту оплодњу, захваљујући техникама репродуктивне медицине, рођено је 30 беба.

Извештава новинар РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *