У Крагујевцу сећање на 6. април

Полагањем венаца крај споменика старог ратника Веселина Дивца на Палилулском гробљу обележена је 80. годишњица од напада Немачке на Југославију, 6. априла 1941. године.

Венце су положили представници градске организације СУБНОР Крагујевац, а у име града Гордана Дамњановић, члан Градског већа за здравствену и социјалну заштиту и Стефан Јовановић, помоћник градоначелника за омладину и сарадњу са Универзитетом.

Град Крагујевац у сарадњи са ГО СУБНОР-а сваког 6. априла на гробу старог борца Веселина Дивца одаје пошту не само његовој храбрости и човечности већ свим палим ратницима који су положили своје животе за одбрану отаџбине и свог града.

Сећањима бранимо од заборава њихове жртве али и жртву целог нашег народа – рекао је Стефан Јовановић, помоћник градоначелника.

Говорећи о историјској важности Веселина Дивца, Жељко Зиројевић, председник ГО СУБНОР-а каже да је био ратник у балканским ратовима, Првом светском рату, да је прошао голготу Албаније, са српском војском пробио Солунски фронт.

Носилац је Карађорђеве златне звезде са мачевима, две златне и две сребрне Обилићеве медаље за храброст, Албанске споменице а живот је изгубио у свом граду пред фашистичким тенковима, априла 1941. године.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *