У Крагујевцу стабилна епидемиолошка ситуација

У Крагујевцу је јуче регистровано још 60 нових случајева заразе корона вирусом што јасно показује тренд пада броја новооболелих.

То чини стабилнију епидемиолошку слику у Крагујевцу која никако не би смела да нас завара, чуло се на седници Градског штаба за ванредне ситуације.

Евидентан је и мањи број хосписпитализованих, па ће Универзитетски клинички центар постепено враћати здравствене јединице у нон ковид систем.

После периода када је епидемиолошка ситуација у Крагујевцу била претећа, и када се број новооболелих од ковида ближио цифри од око 1.000 на дневном нивоу, ушли смо у доста мирнију фазу.

Оно што је изузетно значајно, а тиче се и подручја Шумадијског управног округа, је то што је проценат заражених у односу на број тестираних у паду.

Лекари апелују на грађане да се и даље придржавају противепидемијских мера, али наглашавају да је најбоља заштита вакцинација.

Како интересовање за вакцинацију из дана у дан стагнира, од данас се имунизација против корона вируса обавља у здравственој станици у број 5, у Ердоглији.

Задовољавајући тренд пада новооболелих, као и мањи број хоспитализованих од корона вируса, условио је да управа Универзитетског клиничког центра Крагујевац, уз сагласност ресорног министарства и епидемиолошких служби, донесе одлуку о повлачењу две здравствене јединице из ковид система.

Градски штаб за ванредне ситуације усвојио је одлуку о организацији и функционисању цивилне заштите на територији града као и оперативни план одбране од поплава, који је усаглашен са републичким.

Према извештају о заштити од пожара, припадници Ватрогасно спасилачке бригаде Крагујевац су у прошлој години интервенисали 1214 пута, од чега 721 пут у Крагујевцу.

Нажалост, две особе су страдале од пожара, пре него што су ватрогасци стигли на место несреће.

Извештава новинар РТК Дарко Милошевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *