У Крагујевцу током викенда сви угоститељи испоштовали мере

После затварања 20 угоститељских објеката на 72 сата и изрицања казне за њих седам у висини од 150 до 300 хиљада динара у претходном периоду,

током протеклог викенада сви угоститељи, теретане, тржни центри и власници рођендаоница су испоштовали меру која је подразумевала обустављање рада у суботу и недељу после 14 часова.

Комунална инспекција није забележила кршење противепидемијских мера у 100 контролисаних објеката, потврдио је за Радио телевизију Крагујевац Ивица Момчиловић, заменик градоначелника.

Момчиловић је додао и да, уколико Кризни штаб препоручи додатне мере, а број новооболелих од ковида-19 настави да се увећава, није искључен режим рада крагујевачких предузећа и установа од новембра прошле године, односно са смањеним бројем запослених или у групама.

Током протеклог викенда комунална инспекција је наставила појачани надзор примене противепидемијских мера у свим делатностима, односно објектима за које је својствено концентрисање већег броја посетилаца.

Тржни центри су викендом до недавно били солидно пуни, али претходног викенда своја врата морали су да затворе у 14 часова, као и кафићи, теретане, чак и пекаре. Раније спроведене контроле донеле су резултате.

У Крагујевцу је ванредна ситуација на снази од јуна прошле године.

У једном периоду број оболелих је био у опадању, међутим талас у новембру и децембру је био драматичан.

На снази су и даље мере забране окупљања више од 5 особа у затвореном простору, обавезно ношење маске.

Јавни превоз се одвија, а овдашњи одборници Скупштине града одржали су три седнице ван матичне адресе, односно у пространијим салама.

Где ће бити одржано мартовско заседање?

Заменик градоначелника Ивица Момчиловић је нагласио да је и у периодима највећег пораста броја заражених ковидом-19 било могуће организовати рад свих градских служби и да локална администрација сада већ има неко искуство када вирус подигне своје таласе.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *