У Крагујевцу вакцинисани пријављени држављани из региона

У Хали „Гордана Гоца Богојевић“ у Великом парку данас је прву дозе вакцине АстраЗенека примило и 15 страних држављана.

Реч је о грађанима Скопља, Сарајева и других места Северне Македоније и Босне и Херцеговине који су се пријавили јуче еуправи и за данас добили позив за имунизацију.

Већина вакцинисаних захвалила се држави Србији и крагујевачком Дому здравља на прилици да добију заштиту од корона вируса.

На овом пункту за вакцинацију, грађани Крагујевца су наставили са имунизацијом, међу њима примећује се све већи број студената у последња два дана.

Већина бивших сународника, некада заједничке државе дошла је у Крагујевац, како кажу путујући само неколико сати и није проблем да се после вакцинације до вечерас стигне до сада суседних држава.

Поштујући процедуру, начин пријаве, наглашавају да се нису двоумили ниједног тренутка да ли ће се вакцинисати.

До сада је неку од вакцина против корона вируса примило око 70 хиљада грађана.Ревакцинисано је преко 33 хиљаде.

Крагујевачки студенти, помало стидљиво почели су да се јављају за вакцинацију. Предњаче студенти медицине.

Хала у Великом Парку није само место сусрета грађана и лекара, оних који желе да се вакцинишу и особља које их организовано дочекује, бивших комшија – данас суседа из иностранства, већ и место где се наставља хуманост.

Волонтери Удружења „После кише“ већ су спремили другу кутију за помоћ коју како кажу грађани сами исказују и прилазе, донирају новац за лечење малог Гаврила Ђурђевића.

Крагујевачки Дом здравља ускоро ће објавити резултате свог истраживања, а односе се на процес имунизације и ефикасност заштите.

За сада, како наводи први човек ове здравствене установе од 42 хиљаде вакцинисаних крагујевчана само 40–так се заразило пре стицања антитела.

А међу 4 хиљаде новооболелих у последњих неколико седмица сви су невакцинисани против корона вируса.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *