У Крагујевцу велико интересовање грађана за превентивне прегледе

У месецу обележавања борбе против рака, крагујевачки Дом здравља и Завод за здравствену заштиту радника Застава су организовали превентивне прегледе ради раног откривања карцинома дојке и карцинома простате, без заказивања.

Интересовање грађана за здравствене прегледе је било изузетно велико.

Око 150 здравствених установа широм Србије, међу којима је и крагујевачки Дом здравља, организовали су превентивне прегледе за рано откривање рака.

Грађани су без заказивања могли да дођу у зграду Специјалистичко-консултативне службе на бесплатан преглед.

Организовани су ултразвучни прегледи дојке за жене старије од 40 година и ПСА тестирање за мушкарце старије од 49 година, које служи за рану дијагностику карцинома простате.

Превентивни здравствени прегледи који служе за рано откривање и правовремено лечење болести, организовани су без претходног заказивања и у Заводу за здравствену заштиту радника Застава, односно Медицини рада, на матичној локацији.

Из Застава Завода за здравствену заштиту радника и Дома здравља подсећају да су превенција и рана дијагностика од кључног значаја за позитиван исход лечења сваке болести.

Ову акцију заједно су организовали Министарство здравља и Републички фонд за здравствено осигурање у сарадњи са здравственим установама у Србији.

Извештава новинар РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *