У Малим Пчелицама кухиња реновирана први пут после 40 година

У Заводу за смештај одраслих лица у Малим Пчелицама смештено је више од 900 корисника.

Свакодневно се у овој установи припреми четири и по хиљаде оброка у кухињи која није реновирана од оснивања.

Издвајањем сопствених средстава у износу од 10 милиона динара кухиња је потпуно реконструисана после четрдесет година а радови ће ускоро бити завршени.

На простору од 600 метара квадратних колико заузима кухиња изведени су бројни радови на измени инсталације, промени подова, уређењу зидних површина.

Осим тога, у плану је набавка нове пекаре која ће производити хлеб и пециво за кориснике завода.

У централном делу кухињског простора биће смештене машине и апарати који се користе у припремању хране.

Опрема у кухињи није обнављана више од три деценије а комплетан простор у коме се припрема храна није реновиран више од четрдесет година.

Свакога дана у кухињи ове установе припреми се три хиљаде оброка и хиљаду и по ужина па је реновирање овог објекта било преко потребно.

У Заводу за смештај одраслих у Малим Пчелицама ускоро ће почети са радом „Кућица за посете“ у којој ће радити корисници ове установе.

Њихово радно ангажовање организовано је у склопу окупационе терапије а осим на овом послу корисници су радно ангажовани и у Кулинарској радионици и вешерају.

Радови на реновирању кухињског простора и вешераја биће завршени за месец дана најављују у Центру за смештај одраслих у Малим Пчелицама а обзиром да ће ускоро бити на снази и нови Закон о социјалном предузетништву ова социјално здравствена установа моћи ће да пружа услуге и трећем лицу.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.