У насељу Аеродром постављена теретана на отвореном

Насеље Аеродром добило је теретану на отвореном која се налази у поред терена за мали фудбал и кошарку.

Справе и тартан стазу урадило је предузеће Шумадија, а укупна вередност радова је 400 хиљада динара.

Након теретана на отвореном које су постављене у Шумарицама и на језеру Бубањ и насеље Аеродром добило је справе за вежбање које су намењене како омладини тако и старијима.

Циљ локалне самоуправе је да се у наредном периоду обнови комлетна спортска инфраструктура у граду.

Становници Аеродрома којих има око 16 000 имаће прилику да поред спортског терена одржавају своју кондицију на модерним справама.

Од почетка године реновирано је неколико дечјих игралишта и терена за мале спортове у појединим крагујевачким насељима.

Улагање у спортску инфраструктуру подржали су и врхунски спортисти из нашег града.

Извођач радова је крагујевачко предузеће Шумадија д.о.о. које је поред израде справа излило и тартан подлогу како би вежбање било безбедније.

Град Крагујевац је ове године поред реновирања игралишта на отвореном финсирао и реконструкцију три фискултурне сале како би школска деца имала све потребне услове за извођење наставе физичког васпитања.

По речима Стевовића у плану је да се до краја године изгради још пет дечијих игралишта и три отворена терена за мале спортове.

У наредном периоду очекује се и завршетак пројекта изградње скејт парка као и израда пројекта изградње терасе на отвореним базенима што спада у капиталне пројекте чији је финсијер град Крагујевац.

Извештава новинар РТК Иван Ганић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *