У новом сазиву локалне самоуправе радиће 11 чланова Градског већа

На предлог градоначелника Николе Дашића, одборници су већином гласова изабрали и чланове Градског већа у коме је укупно 11 ресора – пет старих и 6 нових чланова.

Градоначелник, заменик градоначелника и чланови Градског већа положили су заклетву, чиме је завршен избор извршних органа власти у Крагујевцу.

На месту члана Градског већа остаје докторка Гордана Дамњановић која је и у предходном периоду водила ресор у области здравствене и социјалне заштите.

Градски већник остаје и Радомир Ерић који ће водити привреду града Крагујевца.

У новом сазиву градске власти место члана Градског већа задржао је и Дамјан Срејић који је задужен за равномерни и одрживи развој села и града.

Функцију члана Градског већа у наредном периоду и даље ће обављати Владимир Максимовић који ће наставити да води ресор за комуналне делатности, док је функција градског већника и убудуће поверена Миљану Бјелетићу који је задужен за културу.

Градско веће чиниће и шест нових већника.

Члан Градског већа за финансије биће Ненад Станишић, за инвестиције и управљање пројектима биће задужен Владимир Доби, за локалну самоуправу Сања Туцаковић, унапређење и заштиту животне средине Стефан Никезић, а за спорт Предраг Стевовић.

За члана Градског већа за образовање изабран је Душан Алексић.

Одмах по завршетку седнице локалног парламента, градоначелник Крагујевца Никола Дашић одржао је састанак са члановима Градског већа.

Како је најавио, у наредном периоду биће настављени бројни програми и пројекти које је у раније покренула локална самоуправа и Влада Републике Србије.

Приоритет у раду Градског већа биће унапређење животног стандарда грађана, реализација капиталних инвестиција, пројекти и програми у различитим областима.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.