У овој години консолидација јавних градских финасија

Стање у градској каси у овој години биће условљено епидемиолошком ситуацијом у Крагујевцу и Србији, при чему је приоритет консолидација локалних јавних финансија.

За инвестиције је у 2021. у градском буџету планирано више од две милијарде динара, што представља повећање од 62 одсто у односу на прошлу годину.

Претпоставка је да ћемо епидемију корона вируса оставити иза себе у првом тромесечју, па су у овогодишњем буџету текући приходи повећани за 12 процената у односу на прошлогодишњи ребаланс.

За четвртину су већи и планирани приходи од продаје земљишта и нефинансијске имовине.

Овај оптимизам, члан Градског већа за финансије, проф. др Ненад Станишић темељи на очекивању да ће економска и друштвена активност у већем делу идуће године у Крагујевцу бити боља.

Уз напомену да се у нову годину ушло опрезно, професор Станишић је рекао да је циљ за 2021. да се одржи ликвидност градске касе и настави консолидација локалних јавних финансија.

Градски већник за финансије најављује да предстоји сређивање у оквиру предузећа чији је оснивач град и саме градске управе. У овој години очекује се и покретање привредних активности у Крагујевцу.

Иначе, завршетак прошле године, у финансијском слислу, није био лак имајући у виду да се епидемиолошка ситуација одразила на градске јавне финансије, па је иницијални буџет за 2020. ребалансом смањен за петину.
Буџет града Крагујевца за ову годину износи 9.2 милијарде динара.

Извештава новинарка РТК Нина Бајић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.