У приватним вртићима још 600 слободних места

Градска управа за ванпривредне делатности упутила је Јавни позив за подношење Захтева за признавање права на надокнаду дела трошкова за боравак деце у приватним предшколским установама на територији града Крагујевца, за децу која се налазе на изводу из листе чекања са сто бодова.

Захтеви се подносе од 24. септембра до 5. октобра. За сада нема гужве, наводе у Градској управи и најављују до краја године потпуно ажурирање спискова деце која чекају на упис у обданишта.

За сада приоритет имају они родитељи који имају сто бодова а касније ће бити обрађивани подаци родитеља који имају мање од сто бодова на ранг листи.

У једанаест приватних вртића у Крагујевцу смештено је 1350 малишана док у Предшколској установи „Нада Наумовић“ и „Ђурђевдан“ борави око 4500 деце.

У приватним обдаништима је на располагању још 600 слободних места.

Комисија која рангира децу за упис у вртиће, тренутно обрађује податке за упис који ће остварити родитељи, који према бодовној листи имају сто поена.

Образац Захтева може се се преузети са сајта града Крагујевца где су објављени и расположиви капацитети приватних предшколских установа на основу којих ће се родитељи изјашњавати и попуњавати захтев.

Приоритет приликом уписа имају деца која су жртве насиља, породице са децом која примају матерјалну помоћ, деца самохраних родитеља, деца која имају потешкоће у развоју, малишани који живе у породицама које поседују медицинску документацију јер су родитељи на лечењу.

Градска управа за ванпривредне делатности ће након признавања прва родитељима чија деца остварују сто бодова упућивати јавне позиве за подношење захтева према оствареном броју бодова, у складу са расположивим средствима буџета града Крагујевца и капацитетима приватних предшколских установа.

Захтеви за упис деце у вртиће се подносе Градској управи за ванпривредне делатности од 24 септембра до 5. октобра, сваког радног дана од 9 до 14 часова у улици Цара Лазара број 15.

Одмах по завршетку уписа деце која према бодовној ранг листи имају остварених сто поена биће обављен упис деце која коју је комисија рангирала од 60 до 90 бодова.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *