У селу Топоница одржана традиционална манифестација „Чаша воде са извора“

Гружански национални фестивал народне музике Србије, односно традиционална манифестација „Чаша воде са извора“ одржана је у селу Топоница.

У обновљеном Дому културе наступили су истакнути ствараоци народног стваралаштва, млади талентовани извођачи, као и прослављена имена српске изворне музике.

Додељена су признања истакнутим уметницима и спортистима националног нивоа, попут прослављених некадашњих фудбалера Душана Савића и Владимира Петровића Пижона.

Манифестација се одржава на иницијативу Слободана Бетулића, музичара из Гружанског краја већ 35 година и својевремено је била заступљена на првом програму Радио телевизије Србије и уједно је била и један од првих сателитских преноса медијског јавног сервиса.

Посвећена је афирмацији младих талентованих музичара, као и додељивању признања најуспешнијим личностима националног нивоа.

Као и ранијих година, манифестација је окупила бројне истакнуте јавне личности, некадашње спортске хероје.

Да би се одржале манифестације које промовишу изворне народне вредности током деценија била је потребна и подршка пријатељских општина. Гружански крај има доста сарадника.

Манифестацију „Чаша воде са извора“ подржали су бројни спонзори, привредници, медијске куће, појединци и организације не само из Шумадије, већ са подручја целе Србије.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *