У септембру прве лиценце за инструкторе дуалног образовања

Након тродневне обуке за инструкторе у дуалном образовању, лиценцу ће, током септембра, добити 50-ак полазника, запослених у шумадијским и поморавским фирмама, који ће бити задужени за праћење и вођење ученика кроз рад у компанији.

Обуку је реализовала Регионална привредна комора за Шумадијски и Поморавски округ.

Како би ученици који похађају наставу по дуалном систему образовања стекли потпуна знања, вештине и компетенције, убудуће ће их кроз рад у компанијама водити инструктори, односно особе које ће пратити и процењивати њихов рад, али и пружати континуирану подршку током праксе.

Будуће инструкторе је кроз тродневну обуку водила тренер Весна Јефтовић која сматра да је за ефикасно образовање и стручне компетенције, неопходно да ученици знања, вештине и ставове које стичу у средњој школи, употпуне и у предузећу.

Инструктор је лице запослено код послодавца, које непосредно обезбеђује да се током учења кроз рад реализују садржаји прописани планом и програмом наставе, те да ученици стекну компетенције прописане стандардом квалификације.

Након обуке, инструктори добијају лиценцу и могу да обављају ово задужење у својим компанијама, објаснила је Марија Стојановић из Регионалне привредне коморе за Шумадијски и Поморавски округ.

Обука је организована у оквиру припремних активности за примену система дуалног образовања, а Закон о дуалном образовању ступа на снагу 1. септембра.

Извештава новинарка РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *