У школи “Драгиша Михаиловић” отворен кабинет за веронауку

У присуству ученика, родитеља и запослених као и бројних гостију у школи “Драгиша Михаиловић”, Епископ шумадијски господин Јован са свештенством освештао је кабинет за веронауку.

Иницијативу за отварање кабинета покренули су ученици који похађају овај изборни предмет и њихови наставници а њихову идеју подржали су свештеници цркве Светог Панталејмона у Станову.

Епархија шумадијска донирала је боје за осликавање зидова кабинета од стане иконописца Петра Давидовића и оца четворо малишана који пођају наставу у овој школи.

Некада једнолична учионица данас је освежен кабинет веронауке сликама из Библије, рођења Исуса Христа, Васкрсења, ликом српског просветитеља Светог Саве, заштитника школа, ђака и професора као и сликама које на најбољи начин илуструју бројне хришћанске приче и легенде.

Изборни предмет, веронауку похађа око 200 ђака од првог до осмог разреда у Основној школи “Драгиша Михаиловић”.

Учење веронауке са наставним јединицама које су деци, посебно нижих разреда, често несхватљиве и апстрактне дочараће слике из бибијског живота које красе зидове кабинета.

Епископ шумадијски господин Јован освештао је кабинет за веронауку који је једини овакве врсте у Крагујевцу.

Захваљујући ентузијазму иконописца Петра Давидовића чије четворо деце похађа наставу у овој школи зидови кабинета сада изгледају потпуно другачије.

Вероучитељи наводе да је велики број школараца заинтересован за овај изборни предмет. Осликани зидови са ликом Исуса Христа који разговара са децом, сцене његовог рођења, васкрснућа као и лик Светог Саве биће од велике помоћи за стицање знања из овог предмета.

За госте школе: представнике Школске управе, Шумадијског управног округа, Епископа и свештенство Епархије шумадијске, наставнике, професоре и родитеље, приликом отварања новог кабинета за веронауку, ученици школе приредили су пригодан програм.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *