У школи “Вукашин Марковић” и редовна и онлајн настава

Школа за основно и средње образовање “Вукашин Марковић” комплетну наставу изводи по индивидуалном образовном плану 2.
Наставу у новој школској години већина ученика похађаће редовно, док један део ђака, због болести или инвалидитета, неће ићи у школу.

За ове ученике ће бити организована онлајн настава, која се спроводила и у периоду од марта до маја, током првог таласа Ковида 19.

У Србији се двадесет две и по хиљаде ученика школује по индивидуалном образовном плану, што је нешто мање од три одсто свих ђака у основним и средњим школама.

Реч је о ученицима којима је, због тешкоћа при учењу, сметњи у развоју или инвалидитета, потребна додатна подршка.

Школа за основно и средње образовање “Вукашин Марковић” спроводи све препоручене противепидемијске мере, а наставу организује по индивидуалном образовном плану који је прилагођен њиховим ђацима.

Школа “Вукашин Марковић” спроводиће и онлајн наставу по индивидуалном образовном плану 2, за ученике који имају слаб имунитет, или неки облик инвалидитета, па због стања и епидемиолошке ситуације, нису у могућности да долазе у школу.

Ученици ће наставу по индивидуалном образовном плану похађати уз све препоручене епидемиолошке мере, с тим што један број ђака неће моћи да носи маску, али ће на други начин бити превентивно збринути, наводе у школи “Вукашин Марковић”.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *