У Скупштини града приређен пријем за амбасадора Египта у Србији

За амбасадора Египта у Србији, Амр Алгувејлија приређен је пријем у Скупштини града.

Звничника ове земље примили су Миљан Бјелетић члан градског већа за културу и Александар Штајн, помоћник градоначелника за међународну сарадњу.

Ово је друга посета египатског амбасадора Крагујевцу ,и наговештава наствак сарадње у области културе и уметности која се већ одвија са Египтом.

На добром искуству заједничких пројеката града Крагујевца и амбасаде Египта, у изгледу је још један гостујући музички програм крајем лета, а преговори су се водили о евентуалној пројекцији египатских филмова у Крагујевцу, размени изложби, од којих је најзначајнија поставка накита од времена фараона до данас.

Прошлогодишњи концерт који је одржао оркестар младих египћанки,протекао је уз обостране импресије.

Уметницама из Египта то је било прво путовање ван домовине, а публика у Крагујевцу је уживала у програму, оцењено је на пријему у Скупштини града.

Тај први догађај из културе повезао је два народа, отворио сцену за размену нових садржаја.

Изложба отворена у Народној библиотеци „Вук Караџић“ други је заједнички пројекат локалне самоуправе и амбасаде Египта са којом Србија има 112 година дугу традицију успостављених дипломатских односа.

Египат је земља раскошне културе, историје уметности и цивилизације, што је универзални језик који разуме публике на свим меридијанима, где се представљају савремени уметници.

У пратњи амбасадора и представника културних институција је и спортска делегација из Александрије.

У Београду су тренутно пливачи шампиони Египта гости, свих категорија и генерација.

У Крагујевац је стигла 77 годишња шампионка у пливању која је почела да се такмичи са 67 година – Нагуа Гораб.

Предствници града Крагујевца нагласили су да је египатски амбасадор Амр Алгувејли радо виђен гост и да ће интезивирати сарадњу.

Делегација египатске амбасаде изразила је задовољство гостопримством на које су наишли не само у Београду, већ и Шумадији.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.