У случају уједа пса, захтеви за накнаду штете – правобранилаштву

У случају уједа пса или мачке луталице, грађани Крагујевца писани захтев за накнаду штете могу да поднесу Градском правобранилаштву.

То је, између осталог, предвиђено Правилником о поступку и начину решавања захтева за мирно решавање спорова за накнаду штете настале у поменутим случајевима, који је недавно усвојило Градско веће.

Доношењем Правилника о поступку и начину решавања захтева за мирно решење спорова за накнаду штете настале услед уједа паса или мачака луталица, град Крагујевац први пут на овакав начин уређује ову област у поступку вансудског поравнања, што ће за оштећене бити ефикасније и економичније.

То практично значи да ће физичко лице, које на територији насељеног места у Крагујевцу, претрпи штету услед уједа пса или мачке луталице, моћи да поднесе писани захтев за накнаду штете Градском правобранилаштву.

У случају уједа пса или мачке луталице, оштећено лице је обавезно да у року од 48 сати поднесе писану изјаву и служби Зоохигијене, која функционише у оквиру Јавно-комуналног предузећа “Шумадија“.

Тај рок због медицинске интеревенције може бити продужен најдуже до 72 часа.

Половину износа, који се у зависности од повреде, креће у распону од 20.000 до 80.0000 динара плаћа град, а другу половину Јавно-комунално предузеће “Шумадија“.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *