У Спортском центру “Искра“ отворен „Салетов кутак“

У Центру за спорт и рехабилитацију особа са инвалидитетом „Искра“ отворен је огранак Народне Библиотеке „Вук Караџић“.

Располаже са око хиљаду наслова, али се фонд стално увећава захваљујући бројним донаторима.

Библиотека ће ускоро бити отворена за све грађане, а у плану је да се на овом месту организују и културни догађаји.

Народна библиотека „Вук Караџић“ отворила је свој огранак у Центру за спорт и рехабилитацију особа са инвалидитетом „Искра“ у Крагујевцу, под називом „Салетов кутак“ у част преминулог радника библиотеке који је био корисник овог центра.

Огранак тренутно располаже са 1.050 књига, али се фонд стално увећава захваљујући донацијама бројних установа, организација и грађана.

Овај простор користиће се и за одржавање промоција књига и других културних догађаја.

Библиотека је обогатила садржај у центра „Искра“, које се налази у саставу Спортског привредног друштва „Раднички“ које је подржало овај пројекат.

Поред корисника центра „Искра“, отварању огранка Народне библиотеке присуствовали су донатори, пријатељи и представници града Крагујевца.

Огранак Народне библиотеке „Вук Караџић“ у „Искри“ у почетку ће бити доступан само корисницима ове установе, док ће касније бити отворен за све грађане.

У плану је да, након обуке, у библиотеци раде особе са инвалидитетом.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *