У Шумадији 17 заражених коронавирусом

У Шумадији су, према последњим подацима, још четири особе позитивне на вирус КОВИД 19 – три из Крагујевца и једна из Аранђеловца, тако да је сада седморо заражених у Крагујевцу и исто толико у Аранђеловцу.

У Тополи, Книћу, Баточини, Лапову и Рачи за сада нема оболелих од коронавируса.

Раније су резултати који су са Торлака стигли у Институт за јавно здравље у Крагујевцу показали да је по једна особа у Рековцу, Ћуприји и Краљеву заражена коронавирусом, а чекају се резултати за још 53 узорка.

Према последњим подацима који су са Торлака стигли у крагујевачки Институт за јавно здравље, на територији Шумадијског управног округа коронавирусом заражено је 17 особа.

Од укупно 166 узорака, по седам особа из Крагујевца и Аранђеловца позитивно је на КОВИД-19.

У Институту за јавно здравље Крагујевац кажу да се ради о особама које су биле у контакту са првозараженима.

Институт за јавно здравље добио је и три позитивна резултата на коронавирус за грађане који не припадају Шумадијском управном округу.

По један позитиван случај на КОВИД-19 забележен је у Рековцу, Параћину и Ћуприји. У општини Аранђеловац, за сада је 7 инфицираних Ковидом 19.

Под здравственим надзором у Шумадији је 1445 особа.

У крагујевачком Клиничком центру ради Корона центар где се хоспитализују и пацијенти који не припадају Шумадијском управном округу и које није узорковао Институт за јавно здравље Крагујевац.

Извештава новинарка РТК Нина Бајић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *