У Шумадијском округу 50 ученика нераспоређено

Након објављивања расподеле осмака по школама и образовним профилима, у складу са листом жеља и преосталих слободних места, почео је упис будућих средњошколаца.

У Крагујевцу је остало укупно 113 слободних места, од чега је 13 у Трговинско-угоститељској школи „Тоза Драговић“ за четворогодишње профиле, а осталих 100 су за трогодишња занимања у другим средњим школама.

Да ли ће уписати жељену средњу школу, једино је о чему су ових дана размишљали мали матуранти, који су након полагања завршног испита и попуњавања листе жеља, нестрпљиво ишчекивали објављивање коначне расподеле по школама и образовним профилима.

Паралелно са тим, објављен је и списак преосталих слободних места за упис у другом кругу.

Подношење пријаве за упис ученика у средње школе за први уписни круг непосредно у школи завршава се у уторак, 13. јула, док ће коначан распоред ученика по школама у другом уписном кругу бити објављен у среду, 14. јула.

Пријављивање ванредних ученика старијих од 17 година за упис у средње школе и њихово распоређивање планирано је за крај августа.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *