У сусрет новом Закону о јавним набавкама

У оквиру програма “Мониторинг јавних набавки – већа конкуренција, већа уштеда буџета”, организоване су две радионице, за понуђаче и наручиоце.

Сврха радионица и читавог програма је у томе да понуђачи и наручиоци схвате да су партнери у поступцима јавних набавки и да ће једино заједничким ангажовањем побољшати пословни амбијент у поступцима јавних набавки и у читавој привредној делатности града Крагујевца и целе Србије.

Представници Удружења су спровели истраживање “Анализе конкурентности поступака јавних набавки” на територији града Крагујевца за период од јануара до јуна 2016. године, као и за исти период ове године.

Циљ програма је повећање конкуренције на тржишту, подношење већег броја понуда по поступку и рационалније трошење буџетских средстава.

У оквиру конференције одржана је и Панел дискусија на тему “У сусрет новом Закону о јавним набавкама – како побољшати пословни и привредни амбијент у систему јавних набавки”. Нов Закон још увек је у изради.

Удружење је спровело Анкету за понуђаче, са циљем да на основу резултата стекну увид у проблеме са којима се сусрећу привредна друштва и предузетници приликом учествовања у поступцима јавних набавки.

Желели су да добију одговор на питање зашто већина њих на територији града Крагујевца, не учествује у поступцима јавних набавки.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *