У сусрет “Великом школском часу”

Ученици и професори Прве крагујевачке гимназије одржали су Свечану академију посвећену окробарском страдању у Крагујевцу.

Они су извели одломак из поеме „Поуке из шуме“, Александра Шурбатовића, са прошлогодишњег Великог школског часа у Шумарицама.

Традиционално свеке године у свечаној сали Прве крагујевачке гимназије ученици и наставници ове школе обележавају “21. октобар”.

Овај датум уписан је као најтужнији дан у историји града Крагујевца када су у знак одмазде стрељани бројни Крагујевчани међу којима је било деце и ученика Прве крагујевачке гимназије.

Ове године због пандемије корона вируса према препоруци Министарства науке просвете и технолошког развоја Свечана академија је одржана у гимназији али без публике.

Ученици и професори Прве крагујевачке гимназије припремили су одломак из поеме која је прошле године изведена на Великом школском часу у Шумарицама “Поуке из шуме” аутора Александра Шурбатовића.

Број ученика који ће ове године присуствовати Великом школском часу је ограничен, али ће делегација Прве крагујевачке гимназије положити венце и цвеће крај споменика “Стрељаним ђацима и професорима” у Шумарицама.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *