У свету гладује око 811 милиона људи

Јавно комунално предузеће Шумадија Крагујевац и ове године је обележило Светски дан хране. Акцији су се прикључили ученици Трговинско угоститељске школе “Тоза Драговић“, припремајући храну за посетиоце на пијаци Аеродром.

Обележавање Светског дана хране у Крагујевцу подржао је Институт за јавно здравље и друге здравствене установе у граду.

Допринос промоцији здраве исхране као предуслова за правилан раст и развој деце дало је Јавно комунално предузеће Шумадија, организујући дефиле малишана из ПУ Нада Наумовић, кроз објекат тржнице у насељу Аеродром.

Циљ је, како кажу, да се потрошачима укаже на значај употребе воћа и поврћа у свакодневној исхрани.

Обележавању Светског дан хране прикључили су се и ученици Трговинско угоститељске школе “Тоза Драговић“, тако што су припремали здраву храну за посетиоце пијаце на Аеродрому.

Они су, директно са пијаце, добили намирнице за припрему хране, а припремљени оброци послужени су и ученицима ове средње школе.

Акцију обележавања Светског дана хране подржао је и Институт за јавно здравље, који је акценат ставио на најмлађе, јер је правилна исхрана најбитнија за њихов раст и развој.

Преко три милијарде људи широм света, што је око 40 одсто светске популације, не може себи да приушти здраве и безбедне намирнице, што доводи до неухрањености.

У свету гладује око 811 милиона људи, а само током прошле године око 193 милиона људи је било принуђено да се „ослони“ на хуманитарну помоћ.

Извештава новинар РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *