У току тајно гласање за градоначеника Крагујевца

У току је седница Скупштине града, заказана по хитном поступку, на којој ће бити изабрани градоначелник Крагујевца, његов заменик и чланови Градског већа.

Према речима Мирослава Петрашиновића, председника локалног парламента, за градоначелника је предложен Никола Дашић, кандидат са листе “Александар Вучић – За нашу децу”.

Дашић је, у обраћању одборницима, рекао да је Крагујевац град историје, али и будућности и да ће ће рад новог Градског већа обележити упоран рад.

„Нећемо да владамо, већ да служимо грађанима“, нагласио је Дашић.

За заменика градоначелника предложен је Ивица Момчиловић, који је до сада обављао ту функцију.

Континуитет у обављању функције наставиће Дамјан Срејић који је кандидат за члана Градског већа за пољопривреду, Гордана Дамњановић је предложена за градску већницу за здравство и социјалну политику, Владимир Максимовић је кандидат за члана Градског већа за комуналне делатности, Радомир Ерић за привреду, а Миљан Бјелетић члан Градског већа за културу.

За члана Градског већа за финансије предложен је Ненад Станишић, Владимир Доби је кандидат за градског већника за инвестиције, Сања Туцаковић је кандидат за члана Градског већа локалну самоуправу, Душан Алексић је предложен за ресор образовања, Предраг Стевовић за спорт, а Стефан Никезић за унапређење и заштиту животне средине.

У току је тајно гласање одборника за избор градоначелника, његовог заменика и чланове Градског већа.

Седницу Скупштине града по хитном поступку можете пратити уживо на програму Радио телевизије Крагујевац.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.