У току мере активне политике запошљавања у Крагујевцу

У току је реализација Локалног акционог плана запошљава за 2023. годину. Град Крагујевац и Национална служба за запошљавање су ове године за те мере издвојили највише средства, око 19 милиона динара.

За мере активне политике запошљавања ове године забележено је највеће издвајање из градског буџета, 10,4 милиона динара, што чини 55 одсто укупних средстава.

Део у износу од 8,6 милиона динара обезбеђен је из средстава Министарства за запошљавање, рад, борачка и социјална питања.

Јавни позив за јавне радове за особе са инвалидитетом трајао је до 17. јула и свих седам удружења и установа која су конкурисала су прошла.

У оквиру тога биће ангажовано 23 особе са инвалидитетом.

Вредност овог програма је два милиона динара, град учествује са 55 одсто, а остатак финансира Национална служба за запошљавање.

Јавни позив за субвенције послодавцима за запошљавање незапослених лица из категорије теже запошљивих биће завршен до краја августа.

За 11 предузећа донета је одлука о ангажовању 11 лица, од којих је девет особа са инвалидитетом.

Тренд смањења стопе незапослености у Крагујевцу се наставља, па је на тржишту рада сада око 12.000 незапослених лица.

Сваке године кроз програм мера Локалног акционог плана запошљавања, посао нађе између 60 и 80 лица, а ове године биће запослено 86.

Извештава новинар РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *