У току реконструкција локалних путева

Почели су дугоочекивани радови на изградњи локалних путних праваца у околини Крагујевца. На иницијативу градоначелника Рaдомира Николића, до краја јула биће изграђено 19,4км асфалта.

Екипе Предузећа за путеве раде на неколико путних деоница. У унапређење путне инфраструктуре уложена су значајна средства, а радови се изводе на деоницама локалних путева у седам села.

Уколико временске прилике буду наклоњене изградња путева биће завршена током јуна односно краја јула месеца када је планиран завршетак радова у селу Маслошеву.

Eкипе Предузећа за путеве изводе радове на путу у селу Лужнице, од главног магистралног пута Крагујевац – Топола у дужини од 3,5 километра.

На овом месту биће урађена комплетна реконструкција са новим асфалтним слојем.

У току су радови на крпљењу ударних рупа и такозваном пресвлачењу краћих деоница.

Почели су радови на локалном путу и у селу Маслашево код Страгара у дужини од 3 150 метара, а у припреми је и отварање градилишта у Доњим Грбицама од 3 километра.

Уколико временске прилике буду наклоњене радови би требало да буду завршени до 20. јуна.

Радови су планирани на деоницама Корман Илићево. У току су радови на санацији пута у Ђуриселу, Горњим Грбицама а пут у селу Маслошево биће после радова прикључен на државни пут.

Локални пут ради се и у Трмбасу, док се у селу Маршић обављају радови у дужини од 3,5 километра како би се и овај правац спојио са државном путном деоницом.

Рок за извођење радова је: у Ђуриселу, крај месеца јула, као и селима Горње Грбице и Маслошево.

У развој локалних путева на подручју Крагујевца, односно његовој околини уложена су значајна средства из буџета.

Извештава новинарка РТК Јелена Јовановић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *