У току санација Ургентног центра, Клинике за урологију и операционог блока

У Универзитетском клиничком центру Крагујевац у току је санација Ургентног центра, Клинике за пулмологију и операционог блока.

Радови се изводе независно од најављене изградње новог објекта ове здравствене установе и реконструкције постојећих, а у циљу стварања бољих услова за рад медицинског особља и збрињавање пацијената.

Санација Ургентног центра обухвата радове на фасади, гаражи и пријемном делу.

Ургентни центар је физички одвојен од амбулантно-поликлиничког дела, који ће бити саниран наредне године, за када је планирана потпуна санација читавног приземља.

Најобимнији радови се изводе на Клиници за урологију, која се налази у објекту изграђеном двадесетих година прошлог века.

У току је и санација операционог блока. Због летњег режима рада, који подразумева хитне интервенције и операције карцинома, у функцији су две од укупно осам операционих сала, док се у преосталих шест санирају подови и изводе радови на електроинсталацијама.

Санација појединих делова Универзитетског клиничког центра изводи се независно од најављене изградње новог објекта ове здравствене установе и доградње и реконструкције постојећих. Реализација тог пројекта требало би да почне у другој половини наредне године.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *