У току су припреме Дечијег одмаралишта на Копаонику за предстојећу зимску сезону

Капацитети крагујевачког Дечијег одмаралишта на Копаонику попуњени су и у летњем периоду, када у њему бораве мали спортисти и рекреативци.

Одмаралиште је одлично место за организовање летњих спортских кампова, а гости углавном долазе из Србије.

Центар за образовање Крагујевац, у чијем је саставу и Дечије одмаралиште, већ увелико припрема објекат за још једну зимску сезону на „Сребрној“ планини како Копаоник често зову.

Ово одмаралиште прве посетиоце је угостило у децембру 1964. године и то у бараци која је пребачена из Основне школе „Јован Поповић“.

Тада у окружењу није било ничега сем природе, а данас се налази у центру свих дешавања и неколико стотина метара од скијашких стаза.

Изградња објекта почела је 80-их, да би радови били завршени 90-их година.

Од тада до данас, кроз крагујевачко одмаралиште су прошле бројне генерације, а данас долазе посетиопци којима су незагађена природа и свеж ваздух заиста на првом месту.

Крагујевачко Дечије одмаралиште на Копаонику ради током читаве године и располаже са 220 лежајева који су смештени у три блока.

У склопу  објекта налазе се кухиња која је реновирана 2019. године са трпезаријом, бифе, продавница и ТВ сале.

Одмаралиште има и теретану, спортски терен за рукомет, кошарку, одбојку, мали фудбал и тенис, док је гостима у зимском периоду на располагању и скијашница.

Поред повољног и практичног смештаја на 1720 метара надморске висине, крагујевачко Одмаралиште, обезбеђује и здравтсввену услугу 24 сата.

У септембру почињу радови, како би се спремно дочекала зимска сезона.

Пансионска услуга обухвата преноћиште са три оброка, а гостима су на располагању и ванпансионске услуге ресторана.

У управи кажу да су направили идеалан спој добре услзуге и повољне цене.

У структури гостију доминирају основци, потом предшколци, спортисти, породице и индивидуални гости.

На овом месту, у ушушканом одмаралишту, далеко од градске гужве и стреса, деца на једном месту имају све што им је потребно, уз незаобилазни мир и чист ваздух.

Извештава новинар РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *