У току упис студената у првом конкурсном року

Интересовање будућих академских грађана за упис на неки од факултета Универзитета у Крагујевцу мање је за 10 до 15 одсто у односу на прошлу годину.

Ове године пријавило се 3.100 кандидата, а прошле 3.500.

Највеће интересовање владало је за студије Психологије, затим за Факултет медицинских наука и Факултет инжењерских наука.

Тренутно је у току упис студената у првом конкурсном року. Са друге стране, бележи се већи број бруцоша из иностранства.

Највеће интересовање било је за заједнички студијски програм Психологија, где је за 30 места пријављено 136 кандидата.

Такође, велико је интересовање за студијске програме Факултета медицинских наука  где је било пријављено 557 кандидата, а места има за 496.

Атрактиван је будућим бруцошима био и Факултет инжењерских наука где је за 450 места пријављено пријављено 498 кандидата.

Слабо интересовање владало је за нови студијски програм Спорт, здравље и бионжењеринг, као и Агрономски факултет и оба Факултета педагошких наука.

Због увођења нових студијских програма на енглеском језику, повећава се број студената из иностранства на крагујевачким факултетима, а највише их има на Факултету медицинских наука.

Други уписни рок на факултетима Универзитета у Крагујевцу почиње 19. августа и завршава се 23. септембра.

Извештава новинарка РТК Наташа Радивојевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *