У току усељење у Палату правде

У току је усељење 11 правосудних органа у изграђену Палату правде, потврдио је за РТК Александар Милошевић, помоћник градоначелника за реализацију капиталних пројеката и сарадњу са Владом Србије.

Он је навео да је зграда Суда у центру остала граду на коришћење, али да још увек није донета одлука ко ће је користити.

Испред зграде Суда у центру две улице које су водиле око Трга Радомира Путника се укидају и цео простор од 80 ари се преуређује.

Ново здање, Палата правде, спремна је за рад. Такозвани старешина биће Апелациони суд.

Влада Србије, ресорно министарство и град су обезбедили средства, уредили прилазни простор, путеве и нове улице.

У бољим и комотнијим условима очекује се и мање заосталих предмета, односно ефикаснији рад.

Јавност у Крагујевцу и даље је заинтересована шта ће бити смештено у згради Суда у центру, једној од најрепрезентативнијих предратних палата коју је 1903. пројектовао велики српски архитекта Никола Несторовић за потребе Окружног начелства.

Према речима Александра Милошевића, дописом раније министарке правде зграда је уступљена на коришћење граду, који треба да процени реновирање ентеријера и екстеријера, а одлука у које намене ће се убудуће користити још није донета.

За сада је извесно да ће најједноставније бити уређење простора испред зграде.

Улице које су водиле око Трга Радомира Путника биће укинуте, а на том месту планирана је изградња неколико фонтана и мобилијаром који ће бити спојен са Пешачком зоном.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *