У Тополи одржан први Пољопривредни караван

У оквиру пројекта „Најдомаћин 2023“, који се одржава уз подршку Министаства пољопривреде, шумарства и водопривреде и Привредне коморе Србије, први Пољопривредни караван одржан је у Тополи.

Велики број пољоприредних произвођача из ове шумадијске општине представио је своје производе, а караван у Тополи је посетила и министарка пољопривреде Јелена Танасковић.

Газдинства се такмиче у посебним групама сразмерним њиховој величини, а финалисти ће се бирати у пет категорија: сточарство, ратарство, воћарство, повртарство, органска производња.

Министарка пољопривреде, шумарства и водопривреде Јелена Танасковић каже да је идеја да се укаже на то колико су људи посвећени пољопривреди и да није узлуд то што држава ради јер је озбиљан помак направљен у пољопривреди.

Хоћемо да видимо сваку добру причу и да дамо простора сваком пољопривреднику да се о њему чује. Да чујемо све њихове проблеме и различитости, каже Танасковић.

Министарка је подсетила да је наградни фонд седам милиона динара и да ће укупно 11 пољопривредника добити награде. Главна награда за добитника титуле „НАЈ Домаћин 2023“ износиће два милиона динара.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *