У Влади Србије представљен нови StarTech програм

У Влади Србије представљен је нови StarTech програм „Нови круг до звезда за иноваторе: Више од милион разлога за добре идеје у Србији“, који је отворен до 31. маја.

До краја маја предузетници, микро, мала и средња предузећа могу да конкуришу за бесповратна средства у вредности до 50.000 долара, као и за програм убрзаног развоја који има за циљ да иноваторима олакша пут до инвестиција и тржишта.

Овај четврти по реду конкурс за подршку иновацијама, како је речено на представљању, део је шестогодишњег пројекта који реализују НАЛЕД, Влада Србије и компаније Пхилип Моррис са циљем убрзаног привредног раста и трансформације традиционалне економије у дигиталну, дигиталну, извозно орјентисану економину засновану на знању и иновацијама.

Програм није намењен неформалним тимовима и пројектима који нису започели развој производа већ се грантом може финансирати развој иновација кроз примену нових или знатно побољшаних производа или услуга, процеса, као и маркетиншких или пословних метода.

За финансијску подршку, стартапима са иновативним идејама вредност грантова је 50.000 долара уз минимално 20 одсто учешћа корисника гранта, а усливи су да су стартапи и бизниси регистровани од 1. јануара 2015. и не касније од 31. децембра 2023.

За Програм убрзаног развоја за јачање вештина важе исти услови као и за финансијску подршку, али се овде не додељују грантови, већ се обезбеђује обука и менторска подршка.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *