У влади више од 50 одсто жена и нових људи

Мандатарка за састав нове владе, Ана Брнабић изјавила је да ће од укупног броја чланова владе, којих ће бити 23, чак 11 бити жене, као и да је око 50 одсто нових министара.

Брнабић је истакла да је међу њима и шесторо оних који до сада нису имали везе ни са СНС-ом и СПС-ом и да су то: Гордана Чомић, Дарија Кисић Тепавчевић, Томислав Момировић, Анђелка Атанацковић, Ратко Дмитровић и Маја Поповић.

Истакла је да се још увек размишља око потпредседничких места, као и о министарству без портфеља.

Александар Вулин и Небојша Стефановић ротирали су ресоре. Лидер СНС-а, Александар Вучић је најавио енергичну борбу против криминала и корупције.

Скупштина ће о новој Влади гласати у понедељак а према ранијим најавама, мандатарка ће посланицима експозе изложити у среду.

Брнабић је казала да је у претходној влади било 18 ресора и три министра без портфеља, а сада ће бити 21 ресор и два министара без портфеља.

Уверена је да ће нова влада имати довољно енергије да се суочи са изазовима у 2021. години и изјавила да ће ускоро бити представљен и план и програм рада владе.

У наредној влади има доста промена, али ће то бити и влада континуитета, изјавио је предсденик Александар Вучић и додао да на седници Председништва СНС предлог састава нове владе није усвојен једногласно.

Лично је, каже, инсистирао да буду прихваћене две кандидаткиње које нису функционерке СНС – Дарија Кисић Тепавчевић и Анђелка Атанацковић и додао да Тома Момировић, кандидован за министра грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, не би требало да буде изненађење.

Министар одбране биће Небојша Стефановић, европских интеграција Јадранка Јоксимовић, министар просвете биће из СПС-а, министар здравља биће Златибор Лончар, рада и социјалне политике Дарија Кисић Тепавчевић, омладине и спорта Вања Удовичић, културе Маја Гојковић, за људска права и друштвени дијалог Гордана Чомић, за бригу о породици Ратко Дмитровић, за бригу о селу Милан Кркобабић.

Министар пољопривреде биће Бранислав Недимовић, заштите животне средине Ирена Вујовић, рударства и енергетике Зорана Михајловић, правде Маја Поповић, државне управе Марија Обрадовић, грађевине Томислав Момировић.

Министар спољних послова биће Никола Селаковић, министар унутрашњих послова Александар Вулин, министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић, министар финансија Синиша Мали, министарка привреде Анђелка Атанасковић.

Нови генерални секретар председника биће досадашња директорака Канцеларије за људска и мањинска права Сузана Пауновић.

Припремила новинарка РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *