У Заводу „Мале Пчелице“, здравствена нега подигнута на виши ниво

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, заједно са сарадницима, обишао је данас Завод за смештај одраслих лица „Мале Пчелице“ у Крагујевцу.

Завод за смештај одраслих „Мале Пчелице“ Крагујевац је установа социјалне заштите, намењена смештају одраслих лица ометених у менталном развоју и смештају душевно оболелих лица.

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, обишао је Завод у коме је смештено 890 корисника, у пет павиљона.

На састанку са представницима ове установе било је речи о реализованим активностима и плановима за наредни период. Говорило се и о отварању регионалног центра за деменцију.

У Заводу за смештај одраслих лица „Мале Пчелице“ реновирано је око 15 хиљада квадрата животног и радног простора за кориснике. Вредност радова процењена је на око 80 милиона динара.

У циљу побољшања услова и квалитета живота штићеника, у Заводу су у последњих пет година изведени обимни радови. Побољшана је исхрана, оплемењен животни простор, а здравствена нега подигнута на виши ниво.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *