У Здравственој амбуланти број 4 почела вакцинација трећом дозом

Имунизација трећом дозом вакцине против корона виурса у Крагујевцу почела је данас у Здравственој амбуланти број 4, у улици Светозара Марковића.

Доступне су вакцине свих произвођача одобрених у Србији и има их у довољним количинама.

Трећа доза вакцине против Ковида 19 препоручена је особама старијим од 70 година, онколошким и пацијентима са тежим хроничним обољењима.

Допунска, бустер доза вакцине против корона вируса прима се након 180 дана од ревакцинације.

У Србији су одобрене четири врсте вакцине – Синофарм, Спутњик Ве, Фајзер и Астра Зенека и има их довољно на свим пунктовима у земљи.

Медицински тимови Дома здравља очекују да град Крагујевац поново уступи прикладан и комфоран простор з авакцинацију, попут спортске хале у Великом парку у којој се одвијала имунизација, јер се очекује да ће дневно од 700 до 1.000 грађана Крагујевца доћи за трећу дозу вакцине против корона вируса.

У Здравстеној амбуланти број 4 већ има заинтересованих грађана који желе да приме трећу дозу вакцине.

Као и приликом прва два процеса вакцинације и овом претходи лекарска консултација.

Млађе особе које немају ослабљен имунитет не морају да журе са трећом дозом вакцине.

Бустер доза се препоручује особама изнад 60 година које живе у домовима за старе, запосленима у здравственим и установама социјалне заштите, као и грађанима који често путују у иностранство због посла или из приватних разлога.

Извештава новинар РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *