Ублажавање мера зависиће од епидемиолошке ситуације

Од почетка имунизације против корона вируса на територији града Крагујевца је првом дозом вакцинисано 59.000 грађана, а ревакцинисано десет хиљада мање.

Надлежни процењују да то није довољно за стицање колективног имунитета и апелују на Крагујевчане, посебно на младе од 18 до 30 година, да се вакцинишу.

Такође, подсећају угоститеље, који од данас могу да раде у затвореном уз 50% попуњености капацитета, на доследну примену прописаних протиевидемијских мера. 

Иако је број новозаражених корона вирусом у опадању, поштовање противепидемијских мера, попут ношења маске и одржавања физичке дистанце, и даље се подразумева, јер на тај начин чувамо сопствено, али и здравље других.

На то свакодневно подсећају представници струке, односно чланови републичког Кризног штаба, који у зависности од епидемиолошке ситуације, одлучују о евентуалном ублажавању мера.

Последња у низу се односи на угоститеље.

Осим на поштовање противепидемијских мера, надлежни апелују на грађане да се вакцнишу, уз образложење да је то најбољи начин превенције.

Од почетка имунизације против корона вируса на територији града Крагујевца прву дозу је примило 59.000 грађана, а ревакцинисано је близу 50.000 људи.       

Због тога из локалног Кризног штаба препоручују власницима угоститељских објеката у којима се окупљају млади да вакцнишу своје запослене и тако мотивишу госте да следе њихов пример.

Извештава новинар РТК Бојана Крстић.  

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

One thought on “Ублажавање мера зависиће од епидемиолошке ситуације”

  1. Ako su vam stvarno važni životi ljudi i njihovo zdravlje donesite odluku o davanju neke efikasne vakcine onima koji nisu razvili antitela posle druge doze Sinofarma. Prošlo je tri meseca od druge doze, mi kao da nismo vakcinisani.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *