Ученици ОШ “Радоје Домановић” помажу суграђанину у борби против канцера

Ученици Основне школе “Радоје Домановић” неколико дана воде акцију прикупљања средстава како би помогли шеснаестогодишњем Крагујевчанину Млађану Јовичинцу у борби против опаке болести.

Млађан болује од карцинома костију, а после хемотерапије на Дечијој клиници у Тиршовој потрбна су средства за даље лечење у Сједињеним Америчким Државама.

Ученици, наставници, родитељи и целокупан колектив Основне школе “Радоје Домановић” апелују на Крагујевчане и помогну да се млади живот спасе.

У организацији Ученичког парламента Основне школе “Радоје Домановић”, наставника и Вршњачког тима школе, организован је хуманитарни концерт за помоћ крагујевчанину Млађану Јовичинцу.

У музичком програму учествовали су неки од најталентованијих ученика школе и показали своје умеће свирајући клавир, флауту, гитару, хармонику уз соло певање неких од најпопуларнијих песама.

Све то чине из хуманих разлога, јер покушавају да помогну Млађану.

Хуманитарним акцијама које се организују у овој школи увек се одазове велики број ученика који својим идејама, предлозима и учешћем у програмима дају допринос и помоћ онима којима је најпотребнија.

У петак 5. октобра ученици спремају фудбалски турнир у дворишту Основне школе “Радоје Домановић” где ће се поново прикупљати средства за помоћ крагујевчанину Млађану Јовичинцу.

Апелују на суграђане, привреднике да у складу са својим могућностима помогну у племенитој акцији и покушају да прикупе неопходан новац, како би спасили млади живот Крагујевчанина.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *