Ученици приказали најновије трендове у куварству

Трговинско-угоститељска школа „Тоза Драговић“ била је домаћин Републичког такмичења угоститељских школа Србије за ученике четвртог степена кулинарски техничар и угоститељски техничар.

На дводневном надметању које је организовано у Крагујевцу учествовили су ученици из десет средњих  школа из Србије.

Практични део такмичења организован је на две локације.

Након жреба, такмичење у свим дисциплинама одржано је у хотелу Шумарице осим дисцилине Јело по избору од понуђених намирница које је организовано у кабинету куварства у Трговинско-угоститељској школи Тоза Драговић.

Ове године за учешће се пријавило 10 струковних школа из Србије које су представљале екипе од по седам чланова.

Ученици се током целе године припремају за ово такмичење како би показали шта су током четворогодишњег школовања научили у својим школама, али и како би приказали најновије трендове у куварству.

Такмичење овог типа има велики значај како за Трговинско-угоститељску школу тако и за град Крагујевац.

Републичко такмичење угоститељских школа прилика је и да представници школа присуствују размени идеја и искустава, али и да дају свој допринос овом догађају као чланови стручног жирија.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

   

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *