Ученици рецитовали стихове гостима из Русије

Основна школа “Наталија Нана Недељковић” у Крагујевцу, угостила је представнике московског образовног комплекса 1862. који су стигли у Крагујевац са циљем да ученицима ове школе уруче дипломе и специјална признања за учествовање у пројектима “Две сестре Србија и Русија – испреплетене судбине” и “Танцуи добро”.

Тим поводом ученици основне школе “Наталија Нана Недељковић” су припремили културно-уметнички програм који су изводили на руском језику.

Са циљем да се Руски језик, култура и традиција приближе деци крагујевачких основних школа, московски образовни комплекс 1862. и основна школа “Наталија Нана Недељковић”, реализовали су два заједничка пројекта под називом “Србија и Русија, испреплетене судбине” у октобру прошле године.

Крагујевачки ученици су рецитовали стихове познатих руских класика и савремених поета на фестивалу “Танцуи добро” на коме су између осталог, показали и играчко умеће у модерним и брзим плесовима.

Због запажених резултата, гости из Русије уручили су дипломе и специјална признања крагујевачким пријатељима и сарадницима на заједничком задатку.

Српско-руски образовни мост од великог је значаја за овдашњу школу, nа овај начин се упознају културе две земље.

Анђелина Николић, ученица шестог разреда основне школе Драгиша Луковић Шпанац, боравила је бесплатно у Москви која каже да се Русија не може речима описати већ се она мора доживети.

Поред основне школе “Наталија Нана Недељковић” у многобројним пројектима руско-српског пријатељства, учествују и основне школе “Свети Сава” и Драгиша Луковић Шпанац.

Међународни дух донет је у овим школама са циљем да се Руски језик, култура и историја овог народа што боље упознају.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *