Учење кроз игру о значају културне баштине

У вртићу „Зека“ Предшколске установе „Ђурђевдан“, у сарадњи са Спомен парком „Крагујевачки октобар“, организована је радионица на тему културне баштине за децу предшколског узраста.

Уз васпитаче и музичког педагога, деца су била у прилици да се, кроз игру и учење, упознају са значајем музеја, музејске делатности и културе.

Спомен парк „Крагујевачки октобар“ настоји да се, на најприкладнији начин, приближи најмлађој публици, кроз програм интерактивних радионица, на којима се малишанима нуди могућност да се, кроз игру и забаву, упознају са основним појмовима везаним за музеј.

У сарадњи са ПУ „Ђурђевдан“, организовали су радионицу, са теоријским приступом али и практичним радом.

Овакав начин учења код деце ангажује чула, стимулише меморију, изоштрава интелигенцију, буди радозналост, ствара поштовање, као и разумевање културне баштине.

Радионице су, кажу организатори, од великог значаја за децу, васпитаче и родитеље.

На овај начин се, од малих ногу, успоставља однос према култури сећања, која је блиско повезана са очувањем и неговањем традиције.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *