„Учимо културу“ – малишани показали шта су култура и културно понашање

У оквиру обележавања дана предшколске установе „Нада Наумовић“ у свим вртићима ове установе, одржана је традиционална ревија дечијих и драмских игара „Фестивалчић“.

У вртићу „Лептирић“ предшколци су одиграли представу „Учимо културу“.

Кроз пројекат „Мој град“ који су предшколци вртића „Лептирић“ обрађивали током протеклих месеци, малишани су имали прилику да се упознају са већином занимања својих суграђана.

Шетњом улицама Крагујевца упознавали су се са пословима апотекара, фризера, занатлија, разговарали са васпитачима о понашању на улици и тако добили идеју да направе представу „Учимо културу“.

Кроз овај кратки комични приказ, малишани су показали шта је култура и културно понашање, а улоге за представу су бирали сами.

Кроз нове основе прогама „Године узлета“ малишани су у прилици да јасно искажу своја осећања, а васпитачи су ту да пажљиво ослушкују дечје потребе.

На сличан начин рађено је и на овом пројекту па су малишани били редитељи, текстописци и али и костимографи представе „Учимо културу“.

У овом пројекту подједнако су учествовали и родитељи али и локалана заједница.

Традиционална ревија дечијих и драмских игара „Фестивалчић“ одржава се у оквиру обележавања дана предшколске установе „Нада Наумовић“.

Извештава новинарка РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *