Удружење „Егал“ обележило 20 година постојања

Поводом 20 година рада, чланови Удружења родитеља лица са посебним потребама „Егал“ одржали су у Спортском центру „Искра“ свечану седницу скупштине, којој су присуствовали представници сродних Удружења као и члан Градског већа за социјалну и здравствену заштиту Гордана Дамњановић.

Након представљања вишегодишњег рада и активности, донаторима и пријатељима удружења уручене  су захвалнице.

Удружење „Егал“ већ две деценије испуњава циљ свог постојања, а то је да помаже особама са посебним потребама, односно њиховим родитељима.

Буди свест локалне заједнице о постојању, потребама и прихватању особа са инвалидитетом.

Током године чланови овог удружења учествују у различитим активностима као што су: уметничи програми, спортска такмичења и радионице домаће радиности.

Првих дана оснивања чланови су се сусретали са многим проблемима.

Поводом обележавања јубилеја чланови удружења су претходних дана организовали промоцију књиге, заједничку шетњу од Великог парка до музеја „21, октобар“ као и богат културно уметнички програм.

Многобројне пројектне активности удружења наилазе на велику подршку Локалне самоуправе што је од великог заначаја за породице и децу са сметњама у развоју.

Жеља удружења је да у наредним годинама особе са посебним потребама имају још бољу видљивост у локалној средини и на тај начин постану активнији чланови друштва, као и да се њиховим породицама олакша животна свакодневница.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.