Удружење „Мир сада“ сваке године у Крагујевац стиже са вредним поклонима

Деци чланова Самосталног синдиката металаца Србије из Крагујевца уручене су новчане донације од традиционалних италијанских донатора и пријатеља.

Представници Удружења „Мир сада“ сваке године у Крагујевац стижу са вредним поклонима.

Донирали су и опрему Удружењу глувих и наглувих Шумадијског округа.

Укупна вредност донација опредељених за  Крагујевац  је 2,1 милиона динара.

Од периода НАТО бомбардовања 1999. године, удружење „Мир сада“ из италијанских градова Леко и Бреша, неуморно помажу децу крагујевачких радника.

Многобројне генерације остале су у контакту са донаторима са којима пријатељства датирају још од пре 25 година. 

Од 2000. године Удружење „Мир сада“ из италијанског града Леко, реализује пројекат – Усвајање на даљину.

Уручењу новчаних донација деци чланова Самосталног синдиката металаца Србије од Удружења „ Мир сада“ из италијанских градова Леко и Бреша, претходила је и донација Удружењу глувих и наглувих Шумадијског округа Крагујевац.

Хуманитарна акција коју су реализовали вишедеценијски донатори из Италије зове се – Усвајање на даљину, што значи да свако дете које добија новчану помоћ има у италијанским породицама пријатеље.

Од материјалног аспекта далеко је важнији је социјални аспект.

Успостављање контакта са италијанском породицом која помаже, узвраћање посета и прилика да се путује и упозна живот у Италији.   

Извештава новинар РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *